Wie ben ik?

Mijn naam is Marianne Heese. Ik ben mama van een zoon geboren december 2007.

Voor zijn geboorte kreeg ik een draagdoek cadeau. Dit was een prachtige maar zeer lange lap stof waarvan ik mij afvroeg wat ik er mee moest doen. Mijn zoon wilde niet liggend in de draagdoek, zoals in de instructies voor pasgeborenen wordt aangegeven. Bij drie maanden “mocht” ik hem rechtop in de draagdoek dragen. En sindsdien heb ik hem nog lang met zeer veel plezier gedragen.

Het plezier en het gemak van dragen wil ik graag overdragen aan anderen. Daarom ben ik consulent geworden.

Consulent
Als draag(doek)consulent ben ik opgeleid bij de Trageschule Dresden onder leiding van Ulrike Höwer. Hierdoor ben ik in staat jou stap voor stap te begeleiden bij het gebruik van een drager of draagdoek.

Tevens ben ik aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten die als doelstelling heeft het bekend maken en het stimuleren van gebruik van ergonomisch gevormde dragers.

Inmiddels ben ik gediplomeerd draagconsulent van Die Trageschule Dresden. Dit houdt in dat je bij mij terecht kan voor individuele consulten, groepsconsulten, voorlichting over dragen en voor voordrachten gerelateerd aan dragen.