De Twist

Dat klinkt spannend, de twist.

Valt mee… Het is het draaien van de doekbanen van een draagdoek of een mei-tai om elkaar heen om afstand te overbruggen.

Sinds enige tijd is de twist dé trend in de babydraagwereld, vooral bij pasgeborenen. Nu is dat laatste een ruim begrip. Want de twist wordt best lang toegepast.

Veel van de pasgeboren baby’s zijn nog niet helemaal geland op aarde. Zij hebben nog een heel gesloten houding met hun handjes, beentjes en voetjes bij elkaar. Als je deze baby’s wilt dragen, is het niet mogelijk of lastig om hen met de voetjes buiten de draagdoek of de drager te dragen. Want het kruizen van de doek onder de beentjes door wil niet lukken of zorgt voor over spreiding. Wat je dan kan doen is de doekbanen om elkaar heen draaien, net zolang tot je onder de voetjes uitkomt, en dan pas ga je met de doekbanen naar achteren.

Het voordeel hiervan is dat je respect hebt voor de natuurlijke houding van jouw baby. Het nadeel is dat je de doek minder mooi kan aanspannen en niet altijd de juiste ondersteuning voor de benen kan krijgen.

De meeste baby’s landen na ongeveer een week of 3. Ze worden groter en sterker. De zwaartekracht laat ze voelen waar ze zijn met hun kleine lijf. Vaak zie je dan dat de handjes niet meer tegen elkaar aan worden gehouden en dat de beentjes wat opzakken. Baby’s blijven vaak welk hun beentjes optrekken, dit is namelijk goed voor hun heupontwikkeling, maar is dus niet onderdeel van de gesloten houding. Bij sommige baby’s kan het iets langer duren en sommige baby’s hebben nooit de heel gesloten houding.

Op het moment dat je ziet dat je baby niet meer zo gesloten van houding is kan je de twist achterwege laten. Je kan dan direct met de doek onder de billetjes kruizen en onder de beentjes door naar achteren gaan.

Heb jij een pasgeboren baby en kom je er niet uit met het knopen? Neem dan gerust contact op met mij of een van mijn collega’s. Wij helpen je heel graag verder en kijken wat er in jullie situatie het best van toepassing is. Want een draagconsult is voor ons meer dan alleen leren knopen, het is ook het geven van advies en zorgen dat jij genoeg vertrouwen hebt om zelf te knopen!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *